KUINKA RAKKAUS ALKOI… MUOTIIN

Elettiin 1980-lukua pienehkössä itäsuomalaisessa kaupungissa. Silloista kotikaupunkiani ei voinut kutsua varsinaiseksi muodin mekaksi. Keskustassa oli tasan kaksi varteen otettavaa kauppaa: Sokos ja Citymarket. Ensimmäisessä hiplailtiin Lee Coopereita ja jälkimmäisestä ostettiin Abban kasetteja.

YOM1dgOdwIBi95j-8Ci9UWTW2rCU3On-HW-lLZMlnJ5L8FWIU_P1XQqD9IdhXjpq_FnZEHWHcOlQx3OuO1FaYVLu_1w=w1884-h764Pienestä tytöstä asti olin piirtänyt naisia ja vaatteita ja liimailin vihkoihin inspiroivia kuvia lehdistä. Varhaisteininä näin lehtiartikkelin Monacon prinsessa Stéphaniesta ja hänen uimapukumallistostaan. Olin häikäistynyt. Tuohon asti urahaaveeni olivat pyörineet lähinnä koirien tai hevosten ympärillä, mutta sana muotisuunnittelija kolahti päähäni moukarin lailla. Ihanko oikeasti sellainen ammatti oli olemassa?

Lähes kolmekymmentä vuotta myöhemmin olin valmis vaatetussuunnittelija ja toiminut vuosia sekä suunnittelijana että opettajana, mutta sellaisessa elämäntilanteessa, jossa piti miettiä vakavasti mihin suuntaan urallaan lähtisi.

Moni vaatetussuunnittelija miettii jossain vaiheessa elämäänsä oman merkin perustamista. Tässä tapauksessa en ollut poikkeus. Nyt elämäntilanne oli sellainen, että päätin lopulta vuosien jahkailun jälkeen ottaa riskin, alkaa yrittäjäksi ja näin syntyi Excuse My BonBon.

Alusta alkaen oli selvää, että kyseessä tulee olemaan naistenvaatteita myyvä verkkokauppa ja nimenomaan kurvikkaille naisille. Verkkokauppa siksi, että sen myötä voisin tarjota mallistoa laajemmin ja ajattelin myös, että kohderyhmäni naiset elävät mahdollisesti elämänsä ruuhkavuosia ja kaupoissa kiertelyyn ei välttämättä liikene ylimääräistä aikaa, joten suotakoon se shoppailuhetki heille omalla kotisohvalla. Kurvikkaille naisille kohdennettu mallisto oli myös alusta alkaen selvää. Halusin luoda markkinoille enemmän vaihtoehtoja ja mahdollisesti muuttaa ongelmia tuottanut asia – istuvien vaatteiden löytäminen – positiiviseksi.

excuse my bonbon

Nyt www.excusemybonbon.com on totta ja syy blogiin on se, että haluan suunnitteluprosessia läpinäkyvämmäksi tavalliselle kuluttajalle. Tulen kertomaan blogissani suunnittelutyöstäni, yksin yrittämisestä, ihanista innoittavista kurvikkaista naisista, muodista, mistä milloinkin ja toivon, että sinä olisit mukana matkallani ja kertomassa omia toiveitasi pukeutumisen suhteen.

Sinä olet upea ilmestys, koosta viis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *